VSE brisače 1+1 GRATIS in BREZPLAČNA DOSTAVA ob nakupu nad 49,90 €! Izkoristite >

Kako vzdrževati brisače in ostale izdelke iz frotirja

Ob nakupu so brisače in ostali izdelki iz frotirja vedno izredno mehki in prijetno božajo vašo kožo, vendar pa po nekajkratni uporabi postanejo do vaše kože trdi in grobi. Da bodo vaše brisače in ostali izdelki iz frotirja ostali dlje časa lepega videza in seveda enako vpojni kot ob nakupu, jih ustrezno negujte že od samega začetka.

Med pranjem uporabljajte manj pralnega praška

Pri brisačah in ostalih izdelkih iz frotirja uporabljajte manj pralnega praška, saj se v nasprotnem primeru na izdelkih ustvari sloj, ki vodi prepreči, da bi sprala umazanijo s tkanine. Ob prevelikih količinah detergenta lahko izdelki dobijo čuden vonj in postanejo trdi in grobi. Priporočljivo je tudi, da uporabljate pralna sredstva za barvasto perilo, ki ne vsebujejo belilnih dodatkov.

Ne uporabljajte preveč mehčalca

Uporaba mehčalca res zagotavlja prijeten vonj in trenutno mehkobo, vendar pa dolgoročno z mehčalcem dosežete ravno nasprotno. Tako kot pralni prašek tudi mehčalec prepoji vlakna, kjer se ustvari sloj, ki na dolgi rok izdelkom odvzema mehkobo. Namesto mehčalca lahko uporabite malo alkoholnega kisa. Alkoholni kis je izvrsten mehčalec tkanin, ki ne pušča neprijetnega vonja, kot bi morda mislili.

Brisače redno perite

Čeprav ste morda mišljenja, da pogosto pranje brisač vodi k še trši strukturi, pa temu ni tako. Na brisačah se naberejo odmrle kožne celice in umazanija, in če je tega preveč, se brisače slabo operejo. Zato je treba brisače oprati nekje po tretji uporabi. Ko se vanje obrišete, pa jih dobro posušite.

Še nekaj ostalih napotkov

Pri pranju brisač in ostalih izdelkov iz frotirja upoštevajte priporočeno temperaturo, ki je napisana na všiti obešanki na brisači. Če imajo brisače ali ostali izdelki všito borduro, jih po pranju močno raztegnite. Ko perete izdelke iz frotirja, jim nikoli ne dodajajte izdelkov z ostrimi deli, da ne poškodujete tkanine. Prav tako izdelkov iz frotirja ne likajte, saj izdelki tudi z likanjem izgubijo mehkobo in strukturo.

Visokokakovostni izdelki Svilanit

Svilanit je že vrsto let priznana slovenska blagovna znamka, ki s svojimi vrhunskimi kopalniškimi izdelki ustvarja udobje, ki sega na višji nivo uporabe. Svilanitove brisače in ostale izdelke iz frotirja odlikujejo izjemno kakovostni naravni materiali, visoka vpojnost in gostota tkanja. Prepričajte se tudi sami in posezite po preverjeni tradiciji.

AD vita d.o.o. • Tovarniška 7b, 3210 Sl. Konjice • +386 (0)1 83 96 100 • info@svilanit.si