VEČ JE UGODNEJE! - 40 % ob nakupu 3 ali več brisač! Izkoristite takoj>

Namig za vedno sveže, mehke in dišeče brisače

Po tuširanju ali umivanju si želimo "objem" sveže, mehke in dišeče brisače. Preverite, kako vzdrževati brisače, da boste tole dosegli.

Brisače se počasi sušijo
Brisače, ki ne vpijajo vlage ali pa se zelo počasi sušijo so običajno povsem nove brisače. Če želite ta del preskočiti, jih pred uporabo tri do petkrat operite pri najvišji dovoljeni temperaturi, z minimalno količino mehčalca.

Brisače imajo vonj po vlagi
Če imate to težavo, brisače namočite v vroči vodi, ki ste ji dodali 1 do 2 skodelici alkoholnega kisa. Pustite počivati nekaj časa, potem pa jih operite. Poskrbite, da se pred uporabo oziroma preden jih zložite dobro posušijo.

Brisače puščajo “mucke”
Če brisača po brisanju na vašem telesu ali celi kopalnici pušča “mucke”, jo morate dobro oprati. Tudi to je običajno težava pri novih brisačah. Priporočamo, da jih pred prvo uporabo tri do petkrat operete na najvišji dovoljeni temperaturi.

Barva brisač je obledela
Če uporabljate brisače živih in močnih barv, jih pred uporabo namočite v močno osoljeni topli vodi in tako pustite stati eno uro. Potem jih kot običajno operite. Sol bo ohranila barvo brisače.

Brisače so premehke
Premehke brisače slabo vpijajo vlago. Če želite rešiti to težavo, namesto mehčalca uporabite skodelico alkoholnega kisa. Ta bo deloval kot mehčalec, vendar ne bo preveč zmehčal vlaken. In naj vas ne skrbi zaradi vonja po kisu. Ta bo po pranju popolnoma izhlapel.