VSE brisače 1+1 GRATIS in BREZPLAČNA DOSTAVA ob nakupu nad 49,90 €! Izkoristite >

Svilanitov namig za izbiro popolne posteljnine

Visoke temperature lahko vplivajo tudi na vaš spanec, zato je pomembno, da izberete posteljnino iz najboljših materialov.

Izberite naravne in zračne materiale

V vročih poletnih mesecih je izbira materiala še pomembnejša kot morda v ostalih. Izberite takšne materiale, ki vam ne bodo povzročali dodatnega potenja.

Izberite posteljnino iz naravnih materialov, saj so ti primernejši in dobro vpijajo vlago in so tudi na otip prijetnejši od umetnih. Najpogostejši naravni materiali so bombaž, lan in svila.

Bombaž

Bombažna posteljnina je najpogosteje izbrana posteljnina iz naravnih materialov. Prijetna mehkoba boža vašo kožo, bombažna posteljnina pa je tudi izredno zračna in odlično vpija vlago. V toplejših poletnih mesecih je seveda navadna bombažna posteljnina ali pa v platno vezavi odlična izbira, ki vam bo omogočila miren in popoln spanec.

Kombinacija bombaž-saten

Izberete lahko tudi posteljnino iz kombinacije bombaža in satena. Saten velja za bleščečo tkanino iz 100 % bombaža. Takšna tkanina je izredno mehka in gladka, za poletje in visoke temperature pa predstavlja odlično izbiro.

Svila

Če ste ljubitelj svilenih posteljnin, potem je tudi to dobra izbira za poletje, saj je svila na otip hladna in vas prijetno objame. Izberete lahko tudi posteljnino v kombinaciji svila-bombaž, da boste posteljnino lažje vzdrževali.

Lan

Lanena posteljnina ne velja sicer za najpogostejšo, prav tako na otip ni gladka, ampak nekoliko trša. Če vas to ne moti, pa je lanena posteljnina sicer izvrstna za vroče poletne dni.

Svilanit ponuja bogato izbiro posteljnin najrazličnejših vzorcev in barv za vsakogar

Če prisegate na tradicijo in kakovost, potem so Svilanitove posteljnine prava izbira. Široka izbira barv in vzorcev vam bo zagotovo polepšala vaš spanec. Posteljnine iz bombaža in bombažnega satena bodo vsekakor poskrbele za vaše osebno dobro počutje.

AD vita d.o.o. • Tovarniška 7b, 3210 Sl. Konjice • +386 (0)1 83 96 100 • info@svilanit.si