Ko izbiramo brisače za na plažo, si vsi prizadevamo imeti veliko in udobno brisačo. Včasih premalo časa namenimo odločitvam pri nakupu plažnih brisač, saj smo mnenja, da njihov nakup ni tako pomemben kot nakup kopalniških brisač. Vendar to ne drži, saj je plažna brisača vaš najboljši spremljevalec med dolgimi poletnimi počitnicami na plaži ali ob bazenu.

 

Udobje in dobra vpojnost

Pri nakupu plažnih brisač moramo dobro razmisliti o vpojnosti brisač ter o materialih, ki jo sestavljajo. Bombaž omogoča izredno mehkobo in vpojnost ter zagotavlja največje udobje.
Priljubljene so tudi brisače iz velurja, ki so precej mehke in zagotavljajo izjemno udobje pri ležanju na plaži ali ob bazenu, vendar so te brisače tudi manj vpojne.

Velikost

Pri nakupu plažnih brisač je pomembna tudi velikost. Brisače za plažo so namenjene poležavanju na plaži, zato so tudi daljše od kopalniških brisač. Dimenzije brisač so ponavadi velikosti približno 90x160 cm.

Barve in dizajn

Izbirate lahko med različnimi barvami, dizajni in vzorci. Večina ljudi raje izbere temnejše barve, to pa iz preprostega razloga, ker so manj občutljive na razne madeže. To je praktično razmišljanje, saj boste plažne brisače uporabljali na prostem.

Brisača za na plažo lahko dejansko odraža vašo osebnost, zato je izbira popolne brisače izrednega pomena. Vsekakor pa je najbolj pomembno, da je brisača vpojna in udobna.