Če si slučajno še niste zadali nobene zaobljube, vam mi zaupamo svoje. Ker si želimo, da bo naša kuhinja v prihajajočem letu vedno pospravljena, se bomo držali spodnjih petih pravil.

1. Pospravljanje med kuho

Če boste prazne embalaže, krompirjeve olupke in ostale ostanke zelenjave zavrgli sproti ter pult obrisali že med kuhanjem kosila, vas po končanem obroku ne bo čakalo veliko dela. Le pomijete krožnike in kuhinja bo kot nova.

2. Čiste omarice

Enkrat tedensko pobrišite površine kuhinjskih omaric. Kuhinja bo tako vedno čista, in če boste omarice res čistili redno, boste s pospravljanjem končali že v nekaj minutah.

3. Uporaba krpe iz mikrovlaken

Morda se sliši smešno, a krpa iz mikrovlaken v kuhinji dela čudeže. Če boste z njo vsak dan pobrisali pult, korito in pipo, se bodo ti svetili, kuhinja pa bo tako videti res urejena do potankosti.

4. Premišljeni nakupi

Res je že čas, da začnete pametno nakupovati. Tako se v vaši kuhinji ne bodo skladiščile konzerve, ki jih dejansko nikdar ne odprete, in kosmiči, ki jih nihče v družini ne mara. Preden se podate v trgovino, najprej preglejte domače zaloge in jih pametno dopolnite le z živili, ki jih boste vključili v tedenski jedilnik.

5. Pametno shranjevanje

Če moko, kaše in podobna živila hranite v originalni embalaži, se vam lahko kmalu pripeti, da bodo kuhinjske omarice polne drobtinic, posledično pa tudi moljev. Zato živila shranjujte pametno ter si priskrbite plastične ali steklene embalaže, ki bodo preprečile, da bi bila hrana raztresena po omaricah.

Zaupajte nam svoj nasvet in delili ga bomo na našem Facebook  ali Instagram profilu.