VSE brisače 1+1 GRATIS in BREZPLAČNA DOSTAVA ob nakupu nad 49,90 €! Izkoristite >

Prihodnost s tradicijo

Slovenska blagovna znamka Svilanit predstavlja skupino visokokakovostnih izdelkov iz programa hišnega tekstila. Naše uporabnike razvajamo že od leta 1938 s kakovostnimi Svilanit izdelki kot so brisače, kopalniške preproge, kopalni plašči, otroški program, posteljne prevleke, pregrinjala in nadvložki, rjuhe, odeje, vzglavniki, namizni program in kuhinjski dodatki ter kravate in modni dodatki.

Naša skrb za kakovost se odraža tako v naših izdelkih kot v storitvah, kjer z odgovornim odnosom do naših poslovnih partnerjev, zaposlenih, skupnosti in okolja ustvarjamo tradicijo.

Lasten razvoj in oblikovanje nam omogočata, da določamo in postavljamo trende na področju kulture bivanja na področju cele Evrope. Skrbimo za stalno izboljševanje tako naše ponudbe izdelkov kot proizvodnih in poslovnih procesov. Zaposlujemo vrhunske strokovnjake in posedujemo neprecenljivo tehnološko znanje in izkušnje.

Naša ambicioznost nas vodi k stalnemu širjenju naše ponudbe in trgovske mreže. Zavedamo se, da je vedno prostor za izboljšave in da z zavzetostjo in vztrajnostjo lahko dosežemo katerikoli zadan cilj.

Med našimi zaposlenimi krepimo pripadnost, saj želimo, da so zadovoljni in ponosni na članstvo v našem kolektivu. Do vseh sodelavcev se vedemo odgovorno in spoštljivo in skrbimo za njihovo strokovno usposobljenost, motivacijo, razvojne možnosti in ustrezne pogoje dela.

S poudarkom na trajnosti stremimo k dobrim in trdnim odnosom med nami in našimi kupci ter partnerji. Na zaposlene in našo vlogo v okolju gledamo dolgoročno in odgovorno saj je poudarek na naravnem bistvo blagovne znamke Svilanit.

Že od leta 1938 kreiramo ideje in izdelke za dom, prosti čas, sprostitev in razvajanje ter tako ustvarjamo kulturo bivanja. Izdelki iz naravnih materialov zagotavljajo dobro počutje, dvigujejo samozavest in ustvarjajo prijetno vzdušje. Zadovoljstvo naših sodelavcev in partnerjev negujemo s skrbjo za ustvarjalno okolje, izobraževanje in njihovo osebno rast.

Zgodovina podjetja:

2016

Svilanit s priključitvijo skupini AD Vita razširi svoj asortima z izdelki ležišč in prešitega programa priznanih BZ Hitex in Dollar

2013     Podjetje Svilanit praznuje 75-letnico ustanovitve

2012   

Usmeritev na izvozne trge se še dodatno nadgradi z nastopi na večjih evropskih sejmih tekstila in notranje opreme. Svoje izdelke prodajamo v več kot 30 državah po celem svetu

2011    

Svilanit z optimizacijo svojih vodnih virov omogoča okolju prijazno proizvodnjo in ekološko prijazno ogrevanje številnim kamniškim ustanovam. Uspešno sodelujemo tudi pri evropskem projektu AquaFit4Use

2010   

Širitev na evropskih trgih se nadaljuje z odprtjem poljske podružnice Svilanit Polska

2009    

Zaradi pritiskov konkurence in trga Svilanit za polovico zmanjša lastno proizvodnjo

2005 – 2008

Svilanit postane s širitvijo svojega programa (namizni in posteljni program) največji ponudnik izdelkov za opremo doma, za prosti čas in razvajanje ter profesionalnega tekstila – na področju opreme  hotelskih ter gostinskih objektov in zdravstvenih ustanov

2003 – 2005

Svilanitu se priključi družba BPT, Bombažna predilnica in tkalnica Tržič, družba z bogato zgodovino in odličnim programom, ki sta jo ustanovila družabnika Glanzmann in Wachter leta 1885. Proizvodna in prodajna obrata se združita na lokaciji v Kamniku

2002    

V Sloveniji družbeno odgovornost krepimo z ustanovitvijo invalidskega podjetja Svilanit Svila

2001   

Širitev se nadaljuje z novo podružnico Svilanit Srbijav Beogradu

2000   

Ponoven vstop na sosednje trge se začne z ustanovitvijo hčerinske družbe Svilanit Hrvaška v Zagrebu

1991   

Izguba trgov bivše Jugoslavije in optimizacija proizvodnje

1971  1990   

Podjetje je v razmahu razvoja in se po doseženih rezultatih umešča med vodilna tekstilna podjetja v takratni Jugoslaviji

1966    

Svilanit se preseli na sedanjo lokacijo na Perovem v Kamniku in se specializira za  proizvodnjo kravat in izdelkov iz frotirja. Z združitvijo vseh svojih obratov pod eno streho Svilanit prične rasti in se naglo razvijati

1948                           

Podjetje z glavnim obratom v Mekinjah pri Kamniku zaposluje petdeset ljudi. Manjši tekstilni obrati so  razdrobljeni po vsem Kamniku in njegovi okolici

1938    

Franjo Lipovec v Kamniku ustanovi lastno mehanično tkalnico

Za podjetja: 

1. Promocijski tekstil

PROMOCIJSKE BRISAČE in ostali promocijski izdelki

Vašo prepoznavnost na tržišču lahko povečate s promocijskimi brisačami. Brisača je zelo lepo in primerno darilo, saj je uporabno, dolgotrajno in vsebuje osebno noto. Zato je zelo pomembno, da je kakovostna in prijetna na pogled, le takšna bo povečala ugled vašega podjetja. V Svilanitu znamo izdelati različne tipe promocijskih brisač z vgrajenim logotipom vašega podjetja. Če mislite, da bi bila promocijska brisača primerno darilo za vaše poslovne partnerje, sodelavce…, nam pošljite logotip vašega podjetja, mi pa vam bomo pripravili predlog dizajna brisače.

Nekaj primerov vam predstavljamo v katalogu promocijskih izdelkov

2. Bolnice restavracije in hoteli

Svilanit je vaš zanesljiv partner tudi na področju tekstila za objekte, v gostinstvu, hotelirstvu in zdravstvu. Kakovost, design in funkcionalnost so pri nas na prvem mestu.

Vaš znak na brisačah in kopalnih plaščih ter kakovostna izdelava prtov, rjuh, posteljnih pregrinjal ali prešitih odej po vaših posebnih željah naj sporočata vašim gostom, da so pri vas vedno deležni le najboljšega.

Brisače in kopalni plašči so izdelani iz naravnih bombažnih vlaken, različnih velikosti in različne teže od 340g/m2 do 550 g/m2.

Posteljnina je izdelana iz kakovostnega satena, listnega damasta in žakard damasta, beljene ali barvane z barvili, ki omogočajo pranje na 95°C. Zapiranje na preklop, da pri vzdrževanju ne motijo gumbi ali zadrga.

Rjuhe in jogi rjuhe so na voljo v visokokakovostnem bombažnem platnu, za najzahtevnejše kupce pa je na voljo tudi saten.

Prešiti program, vzglavniki, nadvložki in prešite odeje so izdelani iz materialov, ki so pralni na 95°C. Primerni so za astmatike in alergike ter hotele in bolnišnice, kjer je potrebno pranje teh izdelkov. Polnila so posebej obdelani poliestri, ki so lahki in zračni.

Namizni program, prti, nadprti in serviete so na voljo v gladkem atlasu, žakard damastu ter v različnih barvah, ki vam omogočajo kombinacije pogrinjanja miz. Narejene so posebej za uporabo, ki zahteva pogosto pranje.

Katalog za bolnišnice, hotele in restavracije najdete TUKAJ!


KONTAKT za posebna naročila:

Aleš Kurnik, vodja prodaje za objekte
Tel: +386 (0)1 83 96 147
E-mail: ales.kurnik@svilanit.si

3. Poslovna darila

Oseben pristop med partnerji je dandanes zelo pomemben na vseh ravneh sodelovanja, zato je izjemnega pomena, da poslovno darilo za vsakogar izberemo čim bolj individualno in izvirno. S tem pokažemo svoj odnos do poslovnih partnerjev, posameznikov in do podjetja. V številnih podjetjih se dobro zavedamo, da so poslovna darila pomemben segment poslovnega protokola in bontona ter ena izmed poti za utrjevanje poslovnih odnosov s partnerji.

Zato vam ponujamo samo najboljše – brisače, kopalne plašče, kravate, šale, izdelke modernega dizajna in najboljše kakovosti. Po vaši želji vam izbrano poslovno darilo primerno zapakiramo, dekoriramo in po potrebi

Nekaj najboljših primerov vam predstavljamo v katalogu poslovnih daril


Kontakt:

Helena Klemenc
Tel: +386 (0)1 83 96 145
E-mail: helena.klemenc@svilanit.si

4. Program široke potrošnje

Našim trgovskim parterjem omogočamo naročila naših kolekcijskih izdelkov v večjih količinah, z odpremo v dogovorjenih rokih ali v več delih, možnostjo redne dobave in možnostjo hranjenja zalog v našem skladišču. Zagotavljamo vam vrhunski servis in podporo, pomoč pri izbiri izdelkov ali logistiki in hitro ter kvalitetno obravnavo vaših želja.

Nudimo tudi izdelavo lastne kolekcije po naročilu in želji kupca, kot tudi pripravo vaše lastne blagovne znamke po vaših navodilih ali pa s pomočjo naših vrhunskih tekstilnih oblikovalcev.

Kontakt:

Renata Hrgovič
Tel: +386 (0)1 83 96 111
E-mail: renata.hrgovic@svilanit.si

 

AD vita d.o.o. • Tovarniška 7b, 3210 Sl. Konjice • +386 (0)1 83 96 100 • info@svilanit.si