Marsikdaj namreč pozabimo, kako uporabna in večnamenska je kuhinjska krpa v resnici. Ne verjamete? Preverite, katera opravila v kuhinji lahko prevzame kuhinjska krpa in za kaj vse vam lahko pride prav.

Sušenje

Sušilca za perilo žal ne more nadomestiti, lahko pa vam pomaga osušiti solato. Ko otrebite zelenjavo, a nimate »vetrnice« za solato, lahko namesto slednje uporabite kuhinjsko krpo. Italijanske gospodinje namreč oprano listnato zelenjavo razporedijo po tkanini, jo po dolgem zavijejo, prepognejo in nato vržejo čez ramo, na levo in desno stran. Zelenjava bo tako suha v nekaj sekundah. 

Precejanje

Tkanina kuhinjske krpe, seveda sveže oprane, je tudi odličen pripomoček za precejanje. Kadar želite precediti fino zmes, za katero so luknjice cedila prevelike, jo preprosto vlijte čez krpo in znebili se boste odvečne tekočine.

Ožemanje

Krpa je tudi nadvse uporabna za ožemanje. Če si na primer želite ožeti naribana jabolka ali kumare, jih preprosto položite na krpo, vse skupaj zavijte v žep in ožemite nad kuhinjskim koritom.

Podstavek

Stepate beljak ali smetano, skleda, v kateri miksate, pa ves čas pleše in kmalu je vaša kuhinja popolnoma zapackana. Težavo boste rešili tako, da krpo zvijete v kačo in jo zavežete okoli posode. Tako bo ostala na mestu.

Rokavica

Ne najdete prijemalke za vročo pečico? Preprosto nekajkrat prepognite kuhinjsko krpo, jo ovijte okoli dlani in že imate kuhinjsko rokavico.

Ohranjanje toplote

Tkanina kuhinjske krpe je tudi odlična toplotna izolacija. Če ste spekli koruzo, kruh ali kostanj in ga želite ohraniti toplega, krpo položite v košaro, nanjo pa postavite poljubno vroče živilo ter ga zavijte s konci krpe. Tako bo hrana ostala topla dlje časa.

Odeja

Kuhinjska krpa je odlična odeja za testo, ki mora počivati. Bodisi pečete potico, pico ali kruh, vlogo odeje bo krpa odlično odigrala, saj bo preprečila, da bi se testo po vrhu posušilo. Tako boste tudi bolj trajnostni, kot če bi uporabljali plastično folijo za živila.

V spletni trgovini Svilanit vam ponujamo pestro izbiro kuhinjskih krp iz 100 % bombaža vafel vezave ali bombažnega platna v različnih barvah in vzorcih.

Preverite ponudbo kuhinjskih krp Svilanit.