Da se boste lažje odločili za nakup popolne brisače, si preberite nekaj praktičnih nasvetov.

Najboljše brisače za telo in roke so iz bombaža. Večja kot sta površina in volumen, večja je tudi vpojnost brisače.

5 nasvetov za izbiro popolne brisače

  1. Najprej preverite sestavo brisače. Najboljše in najkakovostnejše brisače za telo so narejene iz dolgih bombažnih vlaken. Najdražje so brisače iz egiptovskega ali brazilskega bombaža.

  2. Če brisače kupujete v trgovini, bodite pozorni na vlakna. Vlakna morajo biti štrleča. Bolj, kot so vlakna ploščata, slabši bo občutek na vaši koži in slabša bo vpojnost.

  3. Potipajte brisačo. Če je mehka, nežna in ima tudi nekaj teže, pomeni, da boste imeli kakovostno in vpojno brisačo.

  4. Preverite velikost. Če ste višji, poiščite večjo brisačo. Tako se boste lažje in hitreje obrisali.

  5. Če se boste odločili za nakup brisače preko spleta, je najbolje kupovati pri že preverjenih prodajalcih. Bodite pozorni na sestavo, glejte, da boste kupili 100 % bombaž. Poleg tega preverite gramaturo brisač, ki naj bo višja kot običajno, saj bodo brisače tako tudi vpojnejše.

Višja gramatura brisače, boljša vpojnost

Poleg materiala na splošno kakovost brisače, mehkobo in vpojnost vpliva tudi gramatura brisače. Višja kot je gostota tkanja, boljša bo brisača. Gostota tkanja brisač Svilanit je večinoma med 400 in 500 g/m2, kar pomeni, da so izjemno vpojne, se hitro sušijo in za vašo kožo predstavljajo pravo razvajanje. Zaradi visoke kakovosti boste brisače lahko uporabljali dlje časa. 

Brisače z gramaturo 300–400 g/m2

Brisače z gramaturo med 300 in 400 g/m2 so tanjše in lažje. Primerne so za v telovadnico ali kuhinjo. Takšne brisače se nekoliko hitreje sušijo kot tiste z višjo gramaturo. 

Brisače z gramaturo 400–500 g/m2

Brisače z gramaturo med 400 in 500 g/m2 veljajo za brisače s srednjo gostoto tkanja. Primerne so kot plažne brisače, kopalniške brisače ali brisače za goste. So nekoliko težje, mehkejše in udobnejše.
 

Preverite izbrano ponudbo brisač Svilanit:

Kopalniške brisače Prima

Kopalniške brisače Bamboo z dodatkom bambusovih vlaken

Kopalniške brisače Relax

Kopalniške brisače Fiona


Brisače z gramaturo nad 500 g/m2

Brisače nad 500 g/m2 se res nekoliko dlje sušijo, vendar pa spadajo med najrazkošnejše, premium brisače, z največjo sposobnostjo absorbiranja tekočine. Za vašo kožo predstavljajo najboljši občutek in prijetno razvajanje.

Priporočamo premium kopalniško brisačo Diamond.