Nove brisače so med prvimi uporabami izredno mehke. Sicer so manj vpojne, a izredno prijetne. Z nadaljnjimi pranji pa postajajo vse bolj grobe in trde. Pri tem ne pomaga niti mehčalec – kaj lahko storimo? 

Da bodo brisače čim dlje mehke, jih moramo prati z minimalno količino mehčalca (ali brez) in slediti navodilom proizvajalca. Mehčalec na vlaknih naredi močan film in s tem zmanjša njihovo vpojnost. Svetujemo, da brisače operete na najvišji temperaturi, kot lahko. Po možnosti na 60 stopinj Celzija, vendar prej preverite etiketo, da se izognete krčenju in poškodbi brisač. Z visoko temperaturo bomo uničili bakterije, ki se skrivajo v vlažnih brisačah.

Sušilni stroj je najboljši prijatelj puhastih in mehkih brisač. Preden jih daste v sušilni stroj, jih dobro otresite, saj bodo tako dlje časa ostale mehke. Tudi sušenje na zraku je dobra izbira, le radiatorjev se izogibajte, saj naredijo brisače trde, še opozarjajo. 

Izbira kakovostnih brisač 

Kako mehke bodo vaše brisače in kako dolgo bodo take ostale, je odvisno tudi od njihove kakovosti. Najdražje so brisače iz egiptovskega in brazilskega bombaža. Najboljše in najkakovostnejše brisače za telo so narejene iz dolgih bombažnih vlaken. Bodite pozorni na vlakna. Ta morajo biti štrleča. Bolj kot so vlakna ploščata, slabši bo občutek na vaši koži in slabša bo vpojnost. Potipajte brisačo. Če je mehka, nežna in ima tudi nekaj teže, pomeni, da boste imeli kakovostno in vpojno brisačo. 

Ko kupujete brisače, izberite bombažne. Poleg tega preverite gramaturo (gostoto tkanine) brisač, ki naj bo višja kot običajno, saj bodo brisače tudi vpojnejše.

Preverite izbrano ponudbo brisač Svilanit:

Kopalniške brisače Svilanit Prima

Kopalniške brisače Svilanit Bamboo z dodatkom bambusovih vlaken

Kopalniške brisače Svilanit Relax

Brisače z gramaturo nad 500 g/m2

Brisače nad 500 g/m2 se res nekoliko dlje sušijo, vendar pa spadajo med najrazkošnejše, premium brisače, z največjo sposobnostjo absorbiranja tekočine. Za vašo kožo predstavljajo najboljši občutek in prijetno razvajanje.

Priporočamo premium kopalniško brisačo Svilanit Diamond in Svilanit Orion.