Slog

V modernih stanovanjih, izberite posteljnino, ki pooseblja sodobni slog. To so lahko elegantne, minimalistične posteljnine, ki jih popestrite z dekorativnimi vzglavniki v intenzivnih barvah in z izstopajočimi vzorčki.

Po drugi strani pa za dramatični učinek minimalistično opremljene spalnice lahko popestrite z modernimi posteljninami v divjih barvah in vzorcih.
Če preferirate klasično opremljena stanovanja, je pametno izbrati manj izstopajoče, tradicionalne dodatke, ki izžarevajo brezčasnost, a kljub temu lepo zaokrožijo prostor in izrazijo vaš značaj. Zanje so značilne posteljnine s tradicionalnimi vzorčki in v nevtralnih barvah.
V spalnicah, v katerih želite oddajati 'vintage' pridih, prevladujejo pastelne barve, rožice, staro pohištvo in domač, prijeten občutek, ki si ga vsak želi v svojem domu. Njihov cilj je, da izražajo toplino in udobje. Zanje so značilni kosi pohištva, dodatki in materiali, ki lahko pripadajo različnim preteklim obdobjem. Oprema spalnice v tem stilu, je zato odvisna od obdobja, ki ga želimo izraziti. Lahko se odločimo za spalnico, ki na prvi pogled deluje nevsakdanje in nekoliko »obrabljeno« ali pa za spalnico, ki izžareva prestiž dvorov. V po izgledu obrabljene spalnice, se lepo podajo posteljnine v barvi sivke ali pa tiste posute z vzorčki manjših rožic. Kadar pa želimo doseči prestiž dvorov, pa se raje odločimo za bolj luksuzne posteljnine.

Barve

Poleg sloga upoštevajte tudi barve posteljnine, saj barvni toni, poleg tega da izražajo našo osebnost in preference, vplivajo tudi na ambient, ki ga želimo izraziti. Izbor prave barve vpliva na naše počutje pred in po spanju in ustvarja harmonijo v prostoru.
Oranžna in rumena barva posteljnine bosta vlili veselje v spalni prostor, bela pa simbolizira mir in tišino. Tudi zelena in modra barva nas sprostita in delujeta pomirjujoče in osvežujoče. Vijolična barva deluje nekoliko bolj skrivnostno, a še vedno pomirjujoče, rjava pa velja za nevtralno, ne izstopajočo barvo.
Le redki so dovolj drzni, da se odločijo za posteljnino v rdeči ali črni barvi, ki kljub temu da lahko deluje agresivno, odlično popestri vaš prostor.

Tkanine

Poznamo različne vrste tkanin, ki so primerne za izdelavo udobne posteljnine. Izredno popularne so posteljnine iz bombažnega satena. Ta udobna in mehka posteljnina je svilnata na dotik.
Zanimive so tudi posteljnine izdelane iz čistega bombaža, ki so odlična izbira za ljudi z občutljivo kožo. Renforce platno velja za lahko in mehko tkanino. Z všitimi in trpežnimi zadrgami pa bo preoblačenje hitro in enostavno.

Možnosti za izbor posteljnine so različne, vi pa izberite posteljnino, ki bo najbolj ustrezala vaši osebnosti. Za nadaljnjo inspiracijo pobrskajte po naši spletni trgovini, kjer najdete tudi posteljna pregrinjala in dekorativne odeje, ki bodo zaokrožili končni izgled vaše spalnice.