Za dober spanec je pomembna kakovostna posteljnina

Izbor posteljnine vpliva na kvaliteto spanca. Za miren in kvaliteten spanec ni pomemben le izbor pravega ležišča in vzglavnika, temveč je tudi pomembno na kakšnih materialih spimo in s čim se pokrivamo. V času nočnega počitka se telo najbolj regenerira, zato mu moramo omogočiti dotok čim bolj ubranih, pravih energij. Posteljnina je podvržena obremenitvam kot so drgnjenje in stalno premikanje, zato je pomembno, da je ta tkana v močni in obstojnejši vezavi.

Visoke temperature lahko vplivajo tudi na vaš spanec, zato je pomembno, da izberete posteljnino iz najboljših materialov.

Izberite naravne in zračne materiale

V vročih poletnih mesecih je izbira materiala še pomembnejša kot morda v ostalih. Izberite takšne materiale, ki vam ne bodo povzročali dodatnega potenja. Izberite posteljnino iz naravnih materialov, saj so ti primernejši in dobro vpijajo vlago.

Bombaž

Bombažna posteljnina je najpogosteje izbrana posteljnina iz naravnih materialov. Prijetna mehkoba boža vašo kožo, bombažna posteljnina pa je tudi izredno zračna in odlično vpija vlago.

Kombinacija bombaž-saten

Izberete lahko tudi posteljnino iz kombinacije bombaža in satena. Saten velja za bleščečo tkanino iz 100 % bombaža. Takšna tkanina je izredno mehka in gladka, za poletje in visoke temperature pa predstavlja odlično izbiro.

Barva posteljnine ima velik vpliv na razpoloženje in atmosfero v spalnici

Velikokrat zanemarjamo barvo pri izboru posteljnine. Priporočamo, da izberete barvo, ki se bo ujemala z barvami vaše spalnice. Če niste prepričani, katera barva je prava za vas, vam dajemo par napotkov, kako izbrati barvo glede na njen pomen in ujemanja z vašo osebnostjo:

  • Bela barva – barva, ki predstavlja nežnost in nedolžnost. Posteljnino bele barve priporočamo vsem, ki trpijo za nespečnostjo, saj ima bela barva dokazano izjemno pomirjujoč učinek, poleg tega pa bo vaša posteljnina vedno v modnem trendu.
  • Zelena barva – barva sproščenosti. Ne glede na to, v kako stresnem položaju se boste nahajali, vas bo zelena barva vedno sprostila in popeljala med naravo. Zeleno barvo priporočamo vsem, ki ste dnevno izpostavljeni prekomernemu stresu in potrebujete še posebej kvaliteten spanec.
  • Svetlo modra barva – barva, ki ustvari pozitivno energijsko vzdušje in vas bo popeljala v miren spanec. Določene raziskave kažejo, da so osebe, ki so trpele za angino in uporabljale posteljnino v svetlo modri barvi, hitreje ozdravele, saj je bilo energijsko ravnovesje v njihovem telesu hitreje vzpostavljeno.
  • Rdeča barva – barva strasti in navdušenosti. Posteljnina v rdečih odtenkih je primerna za vse tiste, ki vam primanjkuje energije čez dan in se pogosto počutite bolj potrte.
  • Rumena barva – barva, ki ima mešan vpliv na vaše počutje. Če se počutite potrte, vas bo navdala z energijo, in ravno obratno, če boste v preveč stresni situaciji, vas bo vedno sprostila, saj rumeno barvo srečamo tako kot listnato zeleno tudi v naravi.