V interierjih se koralna barva največkrat znajde poleti, in sicer na dodatkih za dom in manjših kosih pohištva ter kot vzorec na tkaninah, ki jih običajno navdihnejo morske korale.

Koralna barva z zlatim podtonom (Pantone 16-1546 Living Coral), ki so jo torej v družbi Pantone razglasili za barvo leta 2019, simbolizira optimizem in veselje, nas obdaja s toploto in z nežnostjo ter ustvarja željo po igrivosti. Kot so še zapisali, je to barva, ki predstavlja fuzijo sodobnega življenja, najdemo pa jo v našem naravnem okolju.

In kako se koralni odtenek sklada z interierjem? Pogumnejši lahko v odtenke koralne barve odenejo tudi kakšno steno, drugi izberejo manjše kose pohištva ali dodatke, ki bodo popestrili umirjeno barvno shemo interierjev. Vanjo lahko odenejo oblazinjeno pohištvo, zavese, tapete, okrasne blazine, posteljnino, pripomočke za kuhinjo, brisače in manjše dodatke za dom.

Za vašo kopalnico priporočamo enobarvno brisačo Prima ali brisačo Prima z žakardnim vzorcem v koralni barvi. 

Koralna barva bo lepo poživila belo, prav tako se poda k zemeljskim in sivim odtenkom, pa tudi k naravnemu odtenku lesa.

Koralna barva bo nadomestila vijoličasti odtenek, ki je bil razglašen za barvo leta 2018, še leto pred tem pa je bila to svetlo zelena, med tem ko sta leto 2016 zaznamovali nežna roza in svetlo modra. Družba Pantone je ena od svetovnih avtoritet na področju barv že vse od leta 1963, ko je njen ustanovitelj Lawrence Herbert izumil nov sistem za identifikacijo, primerjanje ter združevanje barv. Že od leta 2000 pa vsako leto izberejo odtenek, ki ga razglasijo za barvo leta.