Ste že kdaj razmišljali o tem, s kakšnimi brisačami negujete svojo kožo? Ko si umijete roke, jih osušite z brisačo, ki mogoče ni bila zamenjana ali oprana že ves teden, morda vanjo kdaj obrišete tudi svoj obraz. Pri ohranjanju higiene vašega doma kot tudi zdravja vas oziroma vaše kože lahko izbira prave brisače naredi veliko razliko. Predstavljajte si, da uporabljate brisačo, ki ne smrdi, ki prepreči nastanek do 99,8 % bakterij in ki ne zahteva nenehnega pranja. Se sliši predobro, da bi bilo res? Pa vendar je to realnost.

Spoznajte brisače Ionity – Svilanitovo inovacijo, ki je združila bombaž in ione srebra ter na novo opredeljuje vsakodnevno higieno, nego in udobje pri uporabi.

Protimikrobna zaščita v vaših brisačah 

Srebro na različne načine uporabljamo že tisočletja. Že stari Grki in Rimljani so ga uporabljali za razkuževanje in še danes se zaradi svojih antibakterijskih in protivnetnih lastnosti uporablja pri zdravljenju ran.

Usmerjenost v razvoj in inovacije, pa je srebro ponesla tudi v manj tradicionalne načine uporabe  – v svet tekstila. Raziskave so namreč pokazale, da s srebrom obogatena bombažna vlakna povečujejo antibakterijske lastnosti tkanin oziroma vsakdanje materiale spremenijo v visokozmogljive.

To si želimo pri Svilanitu prinesti tudi v vaše domove. Zato smo pri ustvarjanju Ionity brisač izbrali inovativno tehnologijo švicarskega podjetja CHT, ki delovanje potrjuje s strogimi testi in izjemnimi rezultati:

1. Ioni srebra zavirajo razmnoževanje mikroorganizmov do 99,8 %.

2. Brisače so brez vonja. Bakteriostatična tehnologija na osnovi srebra zavira rast bakterij, ki povzročajo neprijeten vonj in ohranjajo daljšo svežino.

3. Tudi do 3-krat manj pranja podaljšuje življensko dobo brisač in zmajša porabo vode, energije in detergentov.

4. Učinkovitost tudi v ekstremnih pogojih.

5. Tehnologija v vlaknih ostane aktivna tudi po 50 pranjih.


3 prednosti brisač Ionity, ki jih boste oboževali

Zdaj je že jasno, da ne govorimo o brisačah kovinsko srebrne barve, pač pa o brisačah z vlakni, ki so obogatene s pravim srebrom in bodo v vaš dom prinesle razkošje in funkcionalnost, ki presega to, kar ste poznali do sedaj.

1. Ohranite svežino brisač brez vlažnega vonja dlje časa

Zaradi toplote in vlage v kopalnicah ter stika s kožo, s katere se prav tako lahko prenašajo bakterije, so brisače idealno gojišče mikroorganizmov, ki povzročajo zatohel, vlažen vonj. Če pa vaše brisače preprečijo nastanek do 99,8 % mikroorganizmov, pomagajo preprečevati tudi nastanek neprijetnega vonja.

2. Zaščitite svojo kožo

Ne glede na to, koliko pozornosti namenite negi kože in katere produkte uporabljate, brisače so eden od glavnih prenašalcev bakterij na vašo kožo. Niso vsi mikroorganizmi škodljivi in ne povzročajo vsi razdraženosti ali nepravilnosti na koži, pa vendar, zakaj bi sploh tvegali, če obstaja boljša rešitev, da ohranjate svojo kožo zdravo.

3. Brisače, ki svoje delo odlično opravijo z do 3-krat manj pranja

Pranje perila med številnimi ni najbolj priljubljeno gospodinjsko opravilo, je pa pomembno. S pranjem namreč ohranjamo čistočo oblačil, brisač, posteljnin, ki imajo vsak dan stik z našo kožo. Z uporabo Ionity brisač, se boste pranja lahko lotili manjkrat, brez da bi s tem poslabšali higieno v vaši kopalnici.

Brisače Ionity ne zahtevajo nobenega posebnega vzdrževanja. Normalno jih lahko perete v pralnem stroju (60 °C) in posušite v sušilcu, s čimer boste dosegli večjo mehkobo in volumen kot z dodajanjem mehčalca. Brisače bodo tudi po večkratnem pranju ohranjale svojo obliko, barvo in kar je najbolj pomembno zaščito pred mikroorganizmi.



Dodajanje srebra tokrat torej ni dekorativna lastnost, pač pa rešitev, da ohranjate svežino brisač brez vonja dlje časa. S tem lahko prihranite tudi čas pri pranju, z manj pranja pa ste okolju bolj prijazni. A vemo, da boste v teh lastnostih uživali samo, če bo brisača tudi zares udobna.

Zato so Ionity brisače izdelane iz 100 % turškega bombaža in z gramaturo 600 g/m2, kar pomeni izjemno mehkobo in vpojnost. Te brisače ne bodo postale grobe na dotik in vas bodo vedno znova navdušile pri uporabi. Spoznajte jih!