Po večerni prhi je zagotovo zadnja stvar, ki si jo želite, zatohli vonj brisače. Da se to ne bi zgodilo, v nadaljevanju razkrivamo, kako pogosto bi jih dejansko morali prati.

Brisače za telo je potrebno zamenjati na vsake 3–4 prhe, saj se na njih kopičijo odmrle kožne celice. Brisače, ki jih uporabljate na fitnesu, bi morali prati še pogosteje oziroma po 1–2 uporabah.

Kopalnica je na splošno bolj vlažno okolje. Zato je brisače potrebno menjati pogosteje, saj je vlaga idealno gojišče za bakterije. Ko imajo brisače neprijeten vonj, to pomeni, da se na njih razmnožujejo mikrobi in je skrajni čas, da jo menjate in operete. Zagotovo se je prijetnejše obrisati v čisto, svežo in dišečo brisačo, kajne?

Nekaj nasvetov za učinkovito pranje brisač:

1. Brisače operite na najvišji temperaturi kot lahko, po možnosti na 60 °C, vendar prej preverite etiketo, da se izognete krčenju in »poškodbi« brisač. Na ta način boste uničili vse bakterije, ki se skrivajo v brisačah.

2. Uporabljajte minimalne količine mehčalca oziroma ga uporabljajte le občasno, saj zmanjšuje vpojnost brisač.

3. Sušilni stroj je najboljši »prijatelj« puhastih in mehkih brisač. Preden jih daste v sušilni stroj, jih dobro otresite, saj bodo tako dlje časa ostale mehke. Lahko pa jih posušite tudi na zraku. Izogibajte se le radiatorju, saj naredi brisače trde.

V spletni trgovini Svilanit vam ponujamo pestro izbiro kopalniških brisač, ki so na voljo v treh klasičnih dimenzijah 30x50 cm, 50x100 cm in 70x140 cm. Pri določenih modelih brisač vam ponujamo tudi dimenzijo 100x180 cm – to sta brisači Svilanit Odiseja in Svilanit Relax.

Tukaj preverite celotno ponudbo kopalniških brisač Svilanit.