Ne držimo se zakonitosti, ob upoštevanju katerih bi lahko poskrbeli za večjo kakovost bivanja in tudi boljše zdravje.

Namreč, ob vsakem splakovanju straniščne školjke nekaj kapljic poleti v prostor. Tako se širijo bakterije, ki lahko ogrozijo naše zdravje, saj se ne razpršijo le neposredno nad školjko, temveč poletijo vse do občutljivih površin, kot so na primer ščetine na zobni krtački. Da bi se temu izognili, pred vsakim splakovanjem spustimo pokrov školjke.

Mnogi v dobi tehnologije ne zmorejo niti minute brez svojega pametnega telefona. Zato ta običajno roma z njimi celo na stranišče. Pomislite, običajno morate telefon vmes odložiti na bližnjo poličko, umivalnik ali kotliček. Se zavedate, da bakterije iz kopalnice s telefonom romajo še v vašo torbico in žepe, ter na ta način umazanijo širite naprej?

So vaša ličila v kopalnici izpostavljena ali skrbno spravljena v pokriti skrinjici ali omarici? Ponavljamo, voda iz straniščne školjke, če te skrbno ne pokrivate, se bo razpršila tudi do embalaže. Verjetno si ne želite okužene maskare nanašati na trepalnice. Umivanje rok je zlato pravilo in eden temeljnih zdravstvenih ukrepov, ki ga veliko ljudi še vedno zanemarja. In še zadnja zakonitost za dame? Vse krtačke in čopiče je treba umiti najmanj enkrat na teden, ličila pa menjati vsakih nekaj mesecev po odprtju, če ni na embalaži drugače zapisano.

Redno menjamo tudi brisače, in to vsaj enkrat na teden. Tudi posodico za milo pogosto umivamo. Ne pozabite tudi na redno menjavo zobnih krtačk.

In še, nikar ne sušite oblačil v kopalnici! Čeprav je tam toplo in se perilo hitro suši, to še ne pomeni, da s tem ne škodujete svojemu bivalnemu okolju. Z vlago in toploto se namreč razmnožujejo bakterije, ki so lahko škodljive za zdravje.

Da vam ne bo zmanjkalo brisač za roke in jih boste lahko redno menjavali, preverite ponudbo Svilanitovih kopalniških brisač za roke, ki so na voljo v dimenziji 30 x 50 cm ali 32 x 50 cm.

Priporočamo:

Kopalniške brisače Prima, 30 x 50 cm. Na voljo v različnih barvah.


Kopalniške brisače Orkus, 32 x 50 cm. Na voljo v različnih barvah.



Kopalniške brisače Viva
, 30 x 50 cm. S Svilanitovim metuljčkom v borduri.