Visečo mrežo lahko uporabljate zunaj in znotraj. Slednjo lahko na steno, strop ali tramove pritrdite tudi v dnevni sobi ali spalnici. Viseča mreža je tako lahko "zamenjava" za kavč, fotelj, naslanjač …). Ste za izziv?
Preverite, kakšne »viseče« možnosti vam ponujamo v spletni trgovini Svilanit :)

Viseče mreže so najbolj priljubljene v južni Ameriki, kjer z njimi nadomeščajo postelje in stole. Uporabljajo jih tako za spanje, kot za počivanje, sproščanje in uživanje, in sicer tako zunaj kot v notranjih prostorih. V primerjavi z običajnim pohištvom je prednost visečih mrež ta, da se jih lahko enostavno premika iz enega v drug prostor, z lahkoto jih snamemo, če jih ne potrebujemo oziroma jih obesimo le ob določenih priložnostih. Zelo radi jih uporabljajo otroci, saj jih nežno zibanje pomirja, nekateri starši si z njimi pomagajo tudi pri uspavanju dojenčkov. Zakaj si torej ne bi tudi vi vsak dan privoščili počitka in razvajanja v viseči mreži!

Pred nakupom

Viseče mreže in stoli so relativno poceni, enostavno jih je namestiti in vzdrževati. Seveda pa je pred nakupom treba vseeno razmisliti, kaj potrebujete, kakšen material bo najboljši, katera lokacija in kakšne so pritrditvene možnosti. Pozorni bodite na naslednje dejavnike:

Udobje: Kupite takšen model mreže, ki bo v prvi vrsti udoben. Mreže višje kakovosti so narejene iz trpežnejših materialov (bombaž, najlon), ki so hkrati tudi zračni, odporni, se enostavno čistijo in se tudi hitro posušijo.Svilanitove viseče mreže so izdelane iz visokega deleža bombaža, ki zagotavlja izjemno udobje.

Estetika: V primerjavi z mrežami za kampiranje, ki jih uporabljate le teden ali dva letno, so notranje viseče mreže na »razstavi« 24 ur na dan, zato izberite takšno, ki je lepa za oči in usklajena z vašo notranjo opremo. Pisane barve se običajno bolj podajo v dnevne sobe, medtem ko so topli in nevtralni odtenki bolj prikladni za v spalnice.

Uporabnost: Uporabnost viseče mreže ali stola naj ne bo omejena samo na notranje prostore, saj jo boste morda v toplem delu leta želeli prestaviti ven.

Namestitev

Ko izbirate prostor za visečo mrežo, imejte v mislih, da se bo zibala, torej mora biti mesto dovolj široko. Pravilo je, da je višina približno polovica dolžine. Z vsakim dodatnim metrom dolžine, namestite mrežo 50 cm višje. 

Tudi stene ali strop morajo biti dovolj močni, za starejše stene se dobijo posebne kljuke za razbremenitev, ki razporedijo težo preko več točk, to pa razbremeni steno. Mreža mora biti ustrezno povešena. V praksi to pomeni, da kadar je prazna, izgleda kot banana.

Preverite ponudbo visečih mrež in visečih stolov Svilanit, ki so izdelani iz kombinacije bombaža in najlona. Tkanina zagotavlja izjemno udobje. Viseča mreža ima tudi dodatno ojačane robove, s čimer bo njena življenjska doba še daljša.